Anna Torres i Dídac Sivera guanyen el VI concurs amateur de pebrera farcida d’Oliva

por | Sep 23, 2019 | Actualidad | 0 Comentarios

Oliva,  Anna Torres i Dídac Sivera han sigut els guanyadors de la sisena edició del concurs de Pebrera Farcida d’Oliva que s’ha celebrat aquest matí en el Mercat Municipal.

La parella formada per Anna i el seu fill Dídac ha aconseguit el primer premi amb la cassola número 2, un plat realitzat entre tots dos i que ha destacat pel seu sabor i fidelitat amb la recepta tradicional.

Els guanyadors han rebut el diploma acreditatiu i el trofeu de campions de mans de l’alcalde d’Oliva, David González i del regidor de Turisme; també han aconseguit un val de 100 euros per a comprar productes del Mercat Municipal i un sopar per a dos en el Restaurant El Lloc d’Oliva.

Com a novetat d´enguany, és important assenyalar que Anna i Dídac tindran l’oportunitat de realitzar una masterclass de la seua recepta en FITUR (Madrid) el pròxim mes de gener.

El segon premi ha sigut per a la cassola número 13 cuinada per Vicenta Oltra Llorens qui ha rebut de mans de Elía Sanchis, Fallera Major d’Oliva 2020, un xec de 50 euros en productes del Mercat i un brunch per a dos persones en el restaurant Mandala de la platja d’Oliva.

A més, tots els participants han rebut un davantal, record del concurs, i un lot de productes necessaris per a realitzar aquesta recepta.

El jurat ha estat integrat pel president de l’Associació de Gastronomia d’Oliva Gastroliva, Paco Oltra «Soqueta»; Elia Sanchis, Fallera Major d’Oliva 2020; M. José Berbegall, periodista; David Fuster, esportista i empresari i Juanvi Mes, xef del Restaurant La Llotja.

L´alcalde d’Oliva, David González, hi ha donat l’enhorabona als guanyadors i ha assegurat que “la riquesa gastronòmica d’Oliva forma part de la nostra cultura i és molt important donar-la suport i cuidar-la.

Per la seua banda, Kino Calafat, com a regidor de Turisme d’Oliva ha agraït la participació a “tots els excel·lents cuiners que hui s’han donat cita en el Mercat Municipal i s’ha mostrat orgullós d’aquelles persones que “ajuden a mantindre la nostra tradició gastronòmica”. Segons Calafat,”la nostra cuina és patrimoni cultural de tots els olivenses i són, aquelles persones anònimes que cuinen a les seues cases i transmeten les receptes als seus fills, els que més ajuden al fet que aquesta tradició es mantinga”.

El concurs de Pebrera Farcida s´emmarca dins de les activitats de la XII Mostra Gastronòmica `Ciutat d’Oliva´ que finalitza el pròxim dissabte 28 de setembre amb una ruta teatralitzada guiada pel centre històric fins a la festa del Figatell Gin.

Consum

Opinión

Tiempo de zorras

Tiempo de zorras

Artículo de opinión, por Enrique Benavent «Hubo un tiempo, y ¡y qué tiempo !.. un tiempo de inocencia, un tiempo de seguridades» (Bookends) las...

leer más

Recientes

À Punt en el corazón de las Falles

À Punt en el corazón de las Falles

Tras una semana de incertidumbre en torno al calendario fallero, ya se ha aclarado cómo quedará la nueva programación de las fiestas.  La Crida, el acto que tradicionalmente da el pistoletazo de salida de las fiestas tendrá lugar el próximo domingo, 3 de marzo. A...

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *