Interturismo

À Punt fa este Nou d’Octubre el major desplegament tècnic i humà des del seu naixement

por | Oct 6, 2023 | Sin categoría | 0 Comentarios

Per a este Nou d’Octubre, À Punt ha preparat una programació especial per a celebrar amb totes i tots els espectadors la festa de la Comunitat Valenciana, amb un gran desplegament  tècnic i humà conformat per 150 persones repartides per tot el territori. La cobertura tècnica inclou 33 càmeres, 11 motxilles per a directes i un dron.

Enguany, la proposta de la cadena pública començarà a primera hora del matí i durarà fins a la matinada, tant en la televisió com en la ràdio. A partir de les 9.45 hores i fins a les 14 hores, en acabar Les notícies del matí, començarà un especial Nou d’Octubre presentat per Marta Ventura amb la col·laboració de l’historiador Vicent Baydal. Mentrestant, en la ràdio d’À Punt hi haurà un programa especial presentat per Clara Castelló

Tots dos oferiran els actes institucionals habituals del calendari festiu d’este dia, com són el lliurament de les Altes Distincions de la Generalitat Valenciana,  la Processó Cívica pel centre històric de València i el Te Deum des de la Seu de València. El programes faran, a més, connexions en directe a pobles i ciutats como ara Paterna, Xàtiva, Castelló, Borriana, Alacant i Alcoi.

Som de casa, el nou magazín de les vesprades

De vesprada, a partir de les 16.45 i fins a les 19.15 hores, À Punt estrena el magazín Som de casa, amb Ximo Rovira i Gema Payà, que inclourà un avanç informatiu amb els actes de la vesprada del Nou d’Octubre.

El programa, que acompanyarà les valencianes i valencians, de dilluns a divendres durant tres hores, vol ser un referent en la programació diària de la televisió pública, i permetrà la participació de l’espectador de manera didàctica, pràctica i divertida sense deixar de banda l’actualitat a la Comunitat Valenciana. Per les quatre portes principals del plató, cada vesprada entraran a la casa de Ximo Rovira els convidats més sorprenents.

En acabar el magazín, a les 19.15 hores, s’emetrà el documental Buscant Jaume I, en el qual Marina Alegre ens convida a acompanyar-la en la seua recerca de les petjades del rei Jaume I per tot el territori valencià. Un recorregut per poblacions, indrets i paratges essencials en la vida i conquestes del monarca; testimonis de la nostra configuració com a poble. L’espai La cuina de Morera ha preparat un especial de receptes tradicionals.

En el prime time, a partir de les 22 hores, la programació inclou un especial del concurs Atrapa’m si pots dedicat al cantant Nino Bravo, una edició especial que li ret homenatge quan es compleixen 50 anys de la mort del cantant d’Aielo de Malferit. Participen en aquest programa especial el cantant Serafín Zubiri, la cantant Samantha, l’expert en música Carles Gámez i la guanyadora de Duel de veus, Dayan Soul. Acabarem el festiu amb els somriures de l’espai No tenim trellat, que parlarà de com hem canviat els valencians.

La ràdio d’À Punt estrena Júlia Allà on naixen les cançons

El Nou d’Octubre, continuant amb la tradició d’estrenar una ficció en la festa de tots els valencians (ja es va fer amb Operació Elefteria i Conte d’octubre), s’estrenen dos continguts en la ràdio d’À Punt com a aperitiu de la plataforma de podcasts que estarà disponible pròximament: Allà on naixen les cançons, a les 15 hores, i a partir de les 18 hores, arriba el programa Júlia.

Júlia es l’adaptació de la novel·la de l’escriptora i periodista Isabel-Clara Simó. La companyia de teatre La Dependent és l’encarregada de l’enregistrament de l’obra més emblemàtica de l’alcoiana. La creació d’este contingut sonor és l’última fase d’un projecte que va començar amb l’adaptació i producció per al teatre de la novel·la per part de Gemma Miralles.

Júlia és un relat de ficció que parla de la revolució del petroli d’Alcoi el 1873, amb una classe obrera oprimida i predominant que ha marcat la idiosincràsia d’aquest poble industrial. Entre els actors i les actrius que posaran les veus als personatges de Júlia en la ràdio d’À Punt, trobem alguns dels més destacats de la nostra terra, com Pepa Miralles, Marta Chiner, Joan Gadea, Manuel Climent, Vicente Domingo, Juansa Lloret, Pilar Martínez, Rubén Mira, Glòria Román, Robert Roig i Pau Vercher.

Esta radioficció s’estrenarà en la vesprada del 9 d’Octubre dins del programa Pròxima parada, a les 17.20. La resta de capítols, fins a tretze, s’emetran els dilluns següents amb el mateix horari. En el programa comentaran Júlia i entrevistaran els protagonistes i participants del podcast.

Allà on naixen les cançons parla del procés de creació d’una cançó a través de la conversa amb els autors. El protagonista del primer capítol és Carles Chiner i, en la resta dels dotze capítols d’esta sèrie de podcasts, s’entrevistarà altres referents del panorama musical valencià, com ara Pau Alabajos, Àrtur Martínez o Sandra Monfort. El presentador i director d’estepodcast és Àlex Martínez Orts, un professional de la música i la comunicació amb experiència en ambdós camps.

Este primer capítol d’Allà on naixen les cançons es penjarà en el web d’À Punt, en les plataformes de podcasts principals i, en la versió amb vídeo, en el canal de YouTube d’À Punt. La resta de capítols s’estrenaran en la nova plataforma de podcasts d’À Punt, que es posarà en marxa pròximament.

Campanya “Som de casa”

El 9 d’octubre, À Punt estrenarà una campanya d’imatge que durà per nom “Som de casa”. A banda de promocionar-se en la nostra cadena, la campanya tindrà lloc en molts suports, com ara en ràdio, webs, televisió i diaris tant en paper com en digital. La campanya vol fidelitzar els telespectadors que la veuen i convidar aquells que encara no la segueixen de forma habitual. L’eslògan de campanya està basat en la confiança, la proximitat i la fidelitat que projecta diàriament À Punt a tota la Comunitat Valenciana.

Consum

Opinión

Las segundas oportunidades

Las segundas oportunidades

Qué vamos a esperar de un país donde el 70% de su población tiene como aspiración vital máxima pasarse 40 años haciendo lo mismo y cobrando del...

leer más
Tiempo de zorras

Tiempo de zorras

Artículo de opinión, por Enrique Benavent «Hubo un tiempo, y ¡y qué tiempo !.. un tiempo de inocencia, un tiempo de seguridades» (Bookends) las...

leer más

Recientes

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *