Interturismo

‘Pensionistes’ arriba al Teatre Flumen: tres dones viudes que decideixen viure juntes

por | Ene 13, 2022 | Agenda | 0 Comentarios

 

Les protagonistes són actrius amateurs que, amb esta experiència, donen visibilització a la falta d’oportunitats de les dones de la seua generació

El Teatre Flumen rendeix homenatge a la generació jubilada i ho fa a través del relat de la història de tres amigues que han perdut al seu marit quasi a la vegada a causa de la Covid-19. Arrel esta tragèdia, estes dones pateixen problemes econòmics ja que sobreviuen amb una insignificant pensió amb la qual no poden fer front a les despeses diàries. Com afrontaran la seua nova vida?

Elles viuen en un poble de la Comunitat Valenciana i han viscut dedicades a criar als seus fills. La complicació d’arribar a final de mes, sumat a la soletat que les envolta per la pèrdua dels seus familiars, provoquen que s’aferren a l’humor per afrontar els nous reptes de la vida i prendre una important i arriscada decisió: viure les tres juntes. Esta història converteix l’obra en una comèdia ràpida repleta de crítica social. Esta nova aventura genera que, malgrat la necessitat econòmica, les protagonistes senten ganes de sentir-se vives i això les portarà a viure situacions divertides i rocambolesques.

La representació vorà la llum el 5 de febrer al Teatre Flumen i ho farà de la mà de tres dones amateurs que no es dediquen al món de la interpretació. Elles conten que quan eren joves desitjàven ser actrius però les circumstàncies del moment no ho feren possible. Un trio de dones valentes, treballadores i somiadores que durant cinc mesos han rebut huit hores de classes setmanals d’interpretació per a dur a terme l’obra de forma seriosa i professional.

Este gran exemple d’implicació i lluita tenia com a objectiu donar vida als personatges de Pensionistes: una d’elles és Antonia, qui és ‘l’alegria de la huerta’ i Tere Sancho és la dona que la interpreta; altra és Carmen, a qui se la coneix per ser ‘la amargà’ i és representada per Carmina Hurriaga; i, per últim, tenim a Rosa, que és ‘la beata’ i l’actriu és Inés Moscardó.

La funció és un homenatge produït per AudioVisuals La Fiesta que pretén donar veu a tota una generació de dones que hui són els pilars de les nostres vides. Pensionistes és per a tots els públics, perquè tots tenim a dones importants al nostre voltant a les quals es devem tot. Per tant, tots ens podem veure reflectits en esta obra, des d’un punt crític, social i divertit.

Sota la direcció de Mara Ortí i Gabriel Esparza s’ha creat més que una simple comèdia, és una representació que posa en valor la nostra llengua i als nostres majors, els qui tenen molt a comptar i a qui val la pena escoltar.

 

Consum

Opinión

Tiempo de zorras

Tiempo de zorras

Artículo de opinión, por Enrique Benavent «Hubo un tiempo, y ¡y qué tiempo !.. un tiempo de inocencia, un tiempo de seguridades» (Bookends) las...

leer más

Recientes

Valencia está de luto

Valencia está de luto

La corporación municipal se ha reunido esta mañana, a las 11.45 horas, en un Pleno extraordinario que se ha celebrado en el Salón de Cristal en señal de condolencia por el fallecimiento de 10 de las víctimas del incendio registrado el pasado jueves por la tarde en un...

Ascienden a 10 las personas fallecidas por el incendio de Campanar

Ascienden a 10 las personas fallecidas por el incendio de Campanar

El jefe de bomberos de Valencia, Enrique Chisbert, ha informado este sábado de que ya se ha registrado cada una de las habitaciones de todos los pisos del edificio incendiado en la capital valenciana y no se prevé por tanto que haya más víctimas mortales que añadir a...

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *